ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Κατατέθηκε στη Βουλή και συζητείται το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τα αυθαίρετα.

Κατεβάστε ολόκληρο το κείμενο

Κατεβάστε το φύλλο υπολογισμού προστίμων

Επισκεφτείτε τη σελίδα με παρατηρήσεις στο τελικό Σ/Ν

Για τις διαδικασίες και τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών-μηχανικών, πατήστε ΕΔΩ

 

About these ads
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ καὶ σημειώθηκε ὡς , . Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 1. Ὁ/ἡ polmarkarch γράφει:

  “ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΙ@υγεια

  AΝΑΠΛΑΣΕΙΣ” ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ: in “Post Mortem”

  ΓΟΛΓΟΘΑΣ εως το ΣτΕ & ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ.

  Στην ΗΜΙΤΕΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ που μας παρέδωσε το Ελληνικό Κράτος, ως φαίνεται με μια απλή ματιά απαντούμε:

  “Παρεδόθη” καθυστερημένα τουλάχιστον κατά 1+1/2 έτος.

  Αντί για Οικολογικού τύπου Ανάπλαση Πάρκου, είδαμε την κατασκευή – ενταφιασμό συνόλου κυβικών μέτρων όγκου μπετόν 6.000 κ.μ, δηλαδή όγκου μπετόν ισοδύναμου με τον όγκο μπετόν “6″ 6όροφων πολυκατοικιών μέσα …………σε δασική έκταση.!!!

  Ο αρχικός προυπολογισμός στις τεράστιες πινακίδες 9,150.000 $ Ευρώ ( το έτος 2006 ) + 400.000 $Ευρώ με το νέο εγκριθέν κονδύλι για αποκατάσταση ΠΟΙΩΝ φθορών ? στην πλ.Πρωτομαγιάς + τις τυχόν αναθεωρήσεις, δεν προσέφερε τίποτα το ουσιώδες στο Πάρκο και τούτο διότι : ανύπαρκτες τουαλέττες, υπαρκτές οι χημικές και αρωματικές, μη αναπλασθέν κτίριο Αλσους – Οικονομίδη, μή αναπλασθέν κτίριο Green Park, ανυπαρξία φύτευσης δένδρων υψηλής οροφής και διάστρωση υγειούς χώματος. Σύμφωνα με τα έγγραφα των πρώην κων. Δασάρχη – Περιφερειάρχη η κεντρική πλατεία πλησίον πρώην περιπτέρου είναι αυθαίρετη !
  { έγγραφα οικ.693/03/04/2009 – 699/07/04/2009 Γενικής Δνσης Περιφέρειας / Δνσης Δασών Αθηνών: Δασάρχης, με θέμα: Απόφαση Κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε δασική αναδασωτέα έκταση }….., H σφράγιση γής εδάφους από μή πορώδη υλικά σε δασική έκταση 1/4 της συνολικής των 235 στρεμμ.του Πάρκου τουλάχιστον 60 στρεμμ.{επιμέτρηση ειδικών επιστημόνων}, παρεμποδίζει ως τούτο γίνεται κατανοητό την διύγρανση και “πνίγει” την διαπνοή του εδάφους, τουτέστιν είναι ολωσδιόλου ΑντιΟικολογική.!!!!!!!!!

  Όλα τούτα σε ευθεία αντίφαση με ότι αναγράφεται στην αναρτηθείσα πινακίδα πλησίον του μνημείου της Αθηνάς και ότι: το Εργον

  της Αναπλάσεως εν έτει Δεκ.2010…………Ολοκληρώθηκε.!!!!!

  ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. !!!!!!!!!
  σχετ.άρθρο ΤΕΕ 2604/18/10/10

  Με βαρύγδουπο τίτλο στην εφημερίδα τα Νέα της Κυψέλης Απρίλιος 2011, αναφέρεται ότι από την Περιφέρεια Αττικής διατίθενται επιπλέον κονδύλια 5,100,000 $ εκατ.ευρώ, ΕΣΠΑ που θα κατευθυνθούν και θα απορροφηθούν για τα έργα στο Αττικό Άλσος και το Πεδίον του Αρεως.

  Αλλά… Αναρωτιόμαστε εφόσον η Ανάπλαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα δηλωθέντα και επίσημες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ-Blogs – εφημερίδες και σύμφωνα με την ανηρτημένη πινάκιδα, τότε πως δέν ολοκληρώθηκε, ? ;;….. Δεδομένου ότι: τα διατηρητέα κτίρια Αλσος Οικονομίδη ειναι γιαπί – Green Park γιαπί και οχετός – Πλατάνια εστία μόλυνσης λόγω κωνώπων-στάσιμων υδάτων, “τα ύδατα της ΕΥΔΑΠ και ουχι των γεωτρήσεων να οδεύουν στο αποχετευτικό δίκτυο των φρεατίων και στον Σαρωνικό” και ενα μέρος των ήδη τσιμεντοστρωμένων περιφερειακών δρόμων να περιμένει τις παλέτες των μαρμάρων.
  Οι δύο κτιστές τουαλέτες του πάρκου να μην λειτουργούν. Η κεντρική είσοδος της λεωφ.Αλεξάνδρας προς το μνημείο Αθηνάς περιφραγμένη ερμητικά με λαμαρίνες εργοταξιακού τύπου, τις δε βραδυνές ώρες να απαγορεύεται η πρόσβαση. Το Φυτώριο των 8,1/2 στρεμμ. να παραμένει αλάνα και η υποσχεθείσα κομποστοποίηση να παραμένει ως όραμα θερινής νυκτός
  ( τα χρήματα όμως να έχουν ήδη διατεθεί και ήδη απορροφηθεί !!!!!!). Οι επεμβάσεις στο διαμορφωθέν ξέφωτο λόγω αποψιλώσεων στο χώρο Αλίκη μολονότι παράνομες κατά την άποψη μας, σήμερα για την γύρωθεν βλάστηση είναι καταστροφικές.

  Και κατά ένα μυστηριώδη τρόπο ως εμφαίνεται και απο στοιχεία, κονδύλια απορροφώνται για αναπλάσεις, οι αναπλάθωντες καταλαμβάνουν καλύτερες κυβερνητικές θέσεις π.χ ( η πρώην Υπερνομάρχης Μπέη αναβαθμίστηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Υπ.Τουρισμού, ο δε πρώην δασάρχης του Π.Α Αμοργιανιώτης κατέλαβε τη θέση του Γραμματέα Δασών στό ΥΠΕΚΑ).

  Επειδή λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι μέρος των άνω χρημάτων θα διατεθεί για την αποπεράτωση των δύο διατηρητέων, Αλσος,Οικονομίδη – Green Park και λοιπές αποπερατώσεις, αναρωτιόμαστε τι είδους συντήρηση θα παρασχεθεί στο πολύπαθο αιωνόβιο Πεδίον του Αρεως των ΑΘΗΝΩΝ, αφου απο το άνωθεν δεύτερο κονδύλι, πολύ απλά ελάχιστα ΜΟΝΟΝ ψίχουλα θα απομείνουν, κατά την ταπεινή μας άποψη.

  Εν κατακλείδι μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς και απορούντες:
  ………………Γιατί να είμαστε όλοι οι Ελληνες βουτηγμένοι μέσα εκεί…………. που επικαλείται ο κύριος {που ματιάσανε} απο την Τρόικα – ΔΝΤ και γιατί να τα έχουμε φάει όλοι μαζί…. εμείς οι Έλληνες ?;;;;;;;;;;;;;και να απαιτηθούν ….τα τάνκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες?!!;;;;;

  Ας ανασκουμπωθούμε σήμερα λοιπόν όλοι εμείς οι ‘Ελληνες και ας δουλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να πειθόμεθα “τοις κείνων ρήμασι”!!!!

  ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

  http://kyameftopedioareos.blogspot.com
  http://polmarkarch.wordpress.com
  http://www.asda.gr/elxproi
  http://expaganus.wordpress.com

  οι κάτοικοι θαμώνες

 2. Ὁ/ἡ kostas γράφει:

  Δυστυχώς και με τη νέα έκδοση δημιουργούνται προβλήματα. Με το ν/σχ αυτό του οποίου ο σκοπός είναι οικονομικός και κοινωνικός διατηρούνται οικοδομήματα με μεγάλες, ή μικρές ή και ασήμαντες αυθαιρεσίες τα οποία θα μπορούν να εντάσσονται στις συναλλαγές με την άρση της απαγόρευσης μεταβίβασης. Την εκπλήρωση όμως αυτού του σκοπού εμποδίζει η διάταξη του άρθρου 24 & 17 με την οποία στις περιπτώσεις υπαγωγής στην ρύθμιση επιτρέπονται μόνο εργασίες επισκευης, συντηρησης. Η εξαίρεση αυτή αναιρεί σε μεγάλο βαθμό την άρση της απαγόρευσης μεταβίβασης που δίνεται ως ωφέλεια και κίνητρο. Είναι αυτονόητο πως όσον αφορά παλαιά ακίνητα που μάλιστα μπορεί οι αυθαιρεσίες που θα τακτοποιηθούν είναι ασήμαντες, οι εργασίες που αφορούν την ΧΡΗΣΗ (οπως ανεφερε η προηγουμενη μορφή του νομοσχεδίου) αλλά και η ανακαίνιση, είναι απαραίτητες προκειμένου να προσφερθούν στην αγορά. Δεν πρόκειται να υπάρξει υποψήφιος αγοραστής παλαιού ακίνητου αν δεν θα μπορεί να το ανακαινίσει!
  Πέραν αυτού, ο νεφελώδης αυτός όρος (πάλι θα εναποκείται στην κρίση των πολεοδομιών το τι θεωρείται ριζική ανακαίνιση) πάλι θα δημιουργήσει πεδία αμφισβητήσεων και συναλλαγών με τα πολεοδομικά γραφεία.
  Σκόπιμο θα ήταν να επιτρέπονται οι εργασίες ανακαίνισης χωρίς χρήση του όρου «ριζική», τουλάχιστον για τα παλαιά αυθαίρετα αυτά προ του 1983 και ιδίως για τις περιπτώσεις μικρών παραβάσεων, διότι περισσότερα θα είναι τα οφέλη στα οποία ο νόμος αποβλέπει.

  Αλλο μεγάλο θέμα, η συνιδιοκτησία. Δεδομένου ότι η προθεσμία για την τακτοποίηση θα είναι μέχρι το τέλος του έτους και πέραν τούτης θα επέρχονται όλες οι αρνητικές συνέπειες, είναι άκρως προβληματικό το γεγονός ότι το άρθρο 24&2 ορίζει ότι απαιτείται συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών για να ταχτοποιηθεί αυθαίρετη κατασκευή σε κοινόχρηστο ΤΜΗΜΑ του ακίνητου.
  Στις περιπτώσεις πολυκατοικιών όπου υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή, πχ μια καμινάδα, από την οποία όλα τα διαμερίσματα εξυπηρετούνται μεν, αλλά δεν θέλουν οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν δε, γιατί να εξαρτάται από τη συναίνεση των άλλων αυτός που θέλει να τακτοποιήσει ώστε να μην είναι ο ίδιος παράνομος,??
  Ναι μεν έχει την δυνατότητα ασφαλιστικών μέτρων αλλά μέχρι να βγει η απόφαση(που θα τον δικαιώσει) θα έχει χάσει την προθεσμία!!!
  Είναι πιο σκόπιμο να μπορεί να γίνει τακτοποίηση από οιονδήποτε των συνιδιοκτητών χωρίς συναίνεση, ώστε να μην χαθεί η προθεσμία, (αφού ούτως η άλλως εμπράγματα δικαιώματα δεν θίγονται από τις πολεοδομικές διατάξεις) και εάν υπάρχει βάσιμη αιτία μη συναίνεσης των υπολοίπων να κρίνεται στα δικαστήρια εκ των υστέρων. Με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύει κάποιος που θέλει να προσαρμοστεί να χάσει για πάντα την ευκαιρία εξαιτίας (τις περισσότερες φορές κακόβουλης) άρνησης συνιδιοκτητών.

  • Ὁ/ἡ Θεόδωρος γράφει:

   Είμαι συνιδιοκτητης με αλλους 11 σε εξ αδιαιρετου οικοπεδο με 12 αυτοτελεις κατοικιες.Οι συνιδιοκτητες μου εκτελεσαν απιστευτες παρανομοιες και κατα πλατος και κατα υψος και κατα βαθος[απο 237 τμ δικαιωμα σε 987].Εγω δεν εκανα τιποτα[ουτε τουβλο].Οταν τους ειπα για το προβλημα μου [εχασα το δικαιωμα εξ ολοκληρου να χτησω] με κοροιδευαν και ειχαν το θρασσος να απειλησουν την οικογενεια μου ολη ,τωρα εχω οδηγηθει[σε περιοδο κρισης] σε φοβερα εξοδα [δικαστικα] .Ποιο ειναι το εντιμο λοιπον να τους αφησω να τακτοποιησουν και μετα να εχω αλλα περισσοτερα δικαστικα εξοδα.ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΚΥΝΥΓΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

Ἡ ὑποβολὴ σχολίων ἔχει κλείσει.